Tel: 62/284-043    Mobil: 70/330-4898    iskola@domaszeksuli.com    Nyitva: 7:00 - 18:00

Határtalanul!

HAT-20-01-1052

Határtalanul

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt Határtalanul! pályázaton iskolánk Erdélyi panoráma című, HAT-20-01-1052 azonosító számú projektje támogatást nyert, melynek felhasználásával nyolcadikos diákjaink részt vehettek egy rendkívül tartalmas tanulmányi kiránduláson 2021.09.21. és 25. között.

Így emlékeznek a gyerekek a tanulmányútra:

Szeptemberben a Határtalanul! program keretében eljuthattunk Erdélybe, ahol rengeteg gyönyörű helyet láttunk.

Az első megálló Nagyszalontán volt, ahol betekintést nyerhettünk Arany János életébe és műveibe. Csucsán megnéztük a Boncza kastélyt, Torockón megcsodáltuk a jellegzetes házakat és felsétáltunk a Székelykő lábához. Második nap a csodálatos Medve-tó után meglátogattuk Parajdon a sóbányát, Máréfalván áthaladva megszemléltük a székelykapukat, majd elfoglaltuk a szállásunkat Hargitafürdőn. Másnap sétáltunk a gyönyörű Szent Anna-tó körül, Gyimesbükkre látogattunk, ahol érdekes történeteket hallgathattunk Deáky András tanár úrtól. A gyermekotthonban átadtuk ajándékainkat és az adományokat, majd táncoltunk az ott élő gyerekekkel. A következő napon a Gyilkos-tó és a Békás-szoros mindenkinek örök emlék marad. Utolsó nap Segesváron felgyalogoltunk a Diáklépcsőn, sétáltunk a várnegyedben, majd a kirándulás utolsó programjaként Aradon a vértanúkra emlékeztünk.

Hazaérve elgondolkodtunk azon, hogy milyen lehet magyarként a határon túl élni. Nagyon jó volt a kirándulás, köszönjük, hogy ilyen sok szép élményben lehetett részünk.

A 8.a és 8.b osztály tanulói